A tejfölös csirkemell paprikás a hagyományos magyaros ízek kedvelőinek egyik nagy kedvence. Könnyen, gyorsan elkészíthető, és ugyanígy el is fogy 😉
Tejfölös csirkemell paprikás hozzávalók
- 1 csirkemell filé
- 1 fej hagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 2 kanál zsír
- 1 kanál liszt
- só
- pirospaprika
Tejfölös csirkemellpaprikás elkészítése
- A csirkemell filét felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk.
- A hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, rádobjuk a csirkemellet, azt is lepirítjuk.
- A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. 20 percen keresztül puhára főzzük.
- A tejfölben elkeverjük a lisztet, behabarjuk vele a csirkemell paprikást, 1-2 percig összeforraljuk.
- Tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.
- Jó étvágyat!
Egész csirkéből is elkészíthető, ez a tejfölös paprikás csirke.
Majdnem minden csirkemelles ételreceptemhez hozzáfűzöm, hogy gyorsan elkészíthető. És ez tényleg igaz, egy átlagos húsételhez képest a csirkemell nagyon hamar megfő vagy megsül. Ha gondban vagy azzal, hogy hirtelen mit főzz, mindig tarts otthon a fagyasztóban egy-két csirkemellet, hogy legyen mihez nyúlni. Hiszen látod, ezen kívül csak néhány hozzávaló kell, és máris össze tudsz dobni egy ínycsiklandó és tápláló ételt!
További csirkmell receptek kedvcsinálóul:
Leave a Reply