Lengyel csirke gyömbérrel – egy finoman pikáns étel
A lengyel csirke gyömbérrel a hagyományos elnevezése ennek a tejföllel készült csirkemell ételnek. Többféle ízesítéssel főzik, én most egy citromos-gyömbéres variációt mutatok. Tálalhatod krumplipürével, főtt rizzsel, tésztával vagy egyszerű főtt krumplival. A tejfölös mártás mindegyikhez kiválóan illik.
Hozzávalói
- 2 csirkemell kifilézve
- 1 nagy pohár tejföl
- fél citrom leve
- ujjnyi darab friss vagy 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 dkg vaj
- só, őrölt bor
Elkészítése
- A csirkemellet csíkokra vágjuk és vajon aranysárgára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- A tejfölben elkeverjök a lisztet, én tettem hozzá a csirke levéből, hogy könnyebb legyen a dolgom.
- A húshoz hozzáadjuk a földarabolt gyömbért és a citromlevet.
- Végül belekeverjük a tejfölös habarást és pár perc alatt hagyjuk besűrűsödni.
- Tésztával, krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Ez itt egy német gyömbéres csirkemellrecept: https://www.chefkoch.de/rezepte/1407191245515257/Leckere-Huehnchen-Ingwer-Pfanne.html
Tipp 1.: Tejföl helyett használhatsz zsíros kókusztejet vagy növényi tejszínt, kár lenne kihagyni ezt a finom ételt ételintolerancia miatt.
Tipp 2.: Ha nem szereted a gyömbér ízét, helyettesítheted zöldfűszerekkel is. Nagyon jól illik a lengyel csirkébe a kakukkfű és a petrezselyem. Ha csak lehetőséged van, használj friss zöldfűszereket, sokkal jobban érvényesülnek az ízeik, mint a szárított fűszereké. Éppen ezért a szárított fűszerekből többet használj, különben nem fogod érezni az ízüket.
Leave a Reply