Lengyel csirke gyömbérrel

lengyel csirke

Lengyel csirke gyömbérrel – egy finoman pikáns étel

A lengyel csirke gyömbérrel a hagyományos elnevezése ennek a tejföllel készült csirkemell ételnek. Többféle ízesítéssel főzik, én most egy citromos-gyömbéres variációt mutatok. Tálalhatod krumplipürével, főtt rizzsel, tésztával vagy egyszerű főtt krumplival. A tejfölös mártás mindegyikhez kiválóan illik.

Hozzávalói

  • 2 csirkemell kifilézve
  • 1 nagy pohár tejföl
  • fél citrom leve
  • ujjnyi darab friss vagy 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 dkg vaj
  • só, őrölt bor

Elkészítése

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk és vajon aranysárgára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.lengyel csirke 1
  2. A tejfölben elkeverjök a lisztet, én tettem hozzá a csirke levéből, hogy könnyebb legyen a dolgom.
  3. A húshoz hozzáadjuk a földarabolt gyömbért és a citromlevet.lengyel csirke 2
  4. Végül belekeverjük a tejfölös habarást és pár perc alatt hagyjuk besűrűsödni.lengyel csirke 3
  5. Tésztával, krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

Ez itt egy német gyömbéres csirkemellrecept: https://www.chefkoch.de/rezepte/1407191245515257/Leckere-Huehnchen-Ingwer-Pfanne.html

Tipp 1.: Tejföl helyett használhatsz zsíros kókusztejet vagy növényi tejszínt, kár lenne kihagyni ezt a finom ételt ételintolerancia miatt.

Tipp 2.: Ha nem szereted a gyömbér ízét, helyettesítheted zöldfűszerekkel is. Nagyon jól illik a lengyel csirkébe a kakukkfű és a petrezselyem. Ha csak lehetőséged van, használj friss zöldfűszereket, sokkal jobban érvényesülnek az ízeik, mint a szárított fűszereké. Éppen ezért a szárított fűszerekből többet használj, különben nem fogod érezni az ízüket.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

1 Trackback / Pingback

  1. Csirkemell csíkok pirítása - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*