Fokhagymás csirkemell pofonegyszerűen! Egy rafináltan könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis isteni finom étel.
Kisfiam benézett a hűtőbe, és megpillantotta a feldolgozásra váró csirkemellet. Éhes is volt, rá is ért, ezt a fokhagymás csirkemellet ő rittyentette mindenki örömére. Amellett, hogy egyszerű elkészíteni, még azért szeretjük, mert nem kell hozzá sok hozzávaló, általában van itthon minden, ami kell. Nem mondom, hogy abszolút diétás a zsír miatt, de azt ki lehet váltani olajjal vagy kókuszzsírral. A fokhagyma viszont mennyei karakteres ízt ad a különben jellegtelen csirkemellnek.
Fokhagymás csirkemell hozzávalók 2 főre
- 1 egész csirkemell kifilézve
- 3 nagyobb vagy 5-6 kisebb gerezd fokhagyma
- zsír vagy olaj a sütéshez
Fokhagymás csirkelmell elkészítése
- A csirkemell szeleteket enyhén kiklopfoljuk
- Sózzuk, tetszés szerint borsozzuk
- Megpucoljuk a fokhagymát, vékony szeletekre vágjuk
- Serpenyőben zsírt olvasztunk, belehelyezzük a hússzeleteket. Mikor kifehéredett, megfordítjuk, takaréklángon tovább sütjük. Mikor pirulni kezd, rászórjuk a fokhagymát. Vigyázzunk, ne süssük nagy lángon a fokhagymát, mert megég!
- Friss salátával, rizzsel vagy rizibizivel tálaljuk. Kiváló ízt ad a csirkemellnek, ha loccsantunk rá a fokhagymás zsírból.
- Jó étvágyat! 🙂
Böngéssz az oldalon további csirkemell receptek után! Pl.:
Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves
Leave a Reply