
Csirkemell bombay burgonyával: aki kedveli az új ízeket, annak érdemes egyszer kipróbálnia. A csirkemell és a krumpli a hagyományos összetevőket alkotják, hozzá az indiai konyha fűszerei adják az újszerű zamatokat.
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 1 kg burgonya
- fél tk. őrölt kurkuma
- fél tk. őrölt kömény
- 1 citrom
- 1 piros paprika
- 2 cm friss gyömbér
- 2-3 ek. olívaolaj
- só
- bors
- korianderzöld
Csirkemell Bombay burgonyával – elkészítés
- A krumplit 2-3 cm-es kockára vágjuk és bő vízben forrástól számított 6 percig főzzük.
- Közben egy mély tálban összekeverjük a kurkumát, köménymagot, a citrom lereszelt héját, a korianderzöldet, a meghámozott és lereszelt gyömbért. A citromból levágunk két szeletet és félretesszük, a többinek a levét is fűszerkeverékhez szűrjük, összekeverjük. Nekem nem volt friss korianderzöldem, de a klasszikus Bombay burgonyának elengedhetetlen része és tipikus pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.
- Beleforgatjuk a csirkemell kockákat és a félig főtt, leszűrt krumplit. Megsózzuk, borsozzuk, 2-3 ek. olívaolajjal meglocsoljuk.
- Tűzálló tálba tesszük, rátesszük a citromkarikákat, rászeleteljük a paprikát. Fedő alatt 225 fokon sütni kezdjük, 20 perc után levesszük a fedőt és a tetejét megpirítjuk.
- Jó étvágyat! 🙂





Itt egy hasonló receptet találsz: https://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/roasted-chicken-breast-with-lemony-bombay-potatoes/
Leave a Reply