Tejszínes-tejfölös csirkemell

Tejszínes-tejfölös csirkemell
Jó étvágyat!

Tejszínes-tejfölös csirkemell: a tejszín lágyítja, a tejföl frissíti az ízeket. Ez nálunk mindig osztatlan sikert arat. Általában a kettő közül csak az egyik hozzávalót szoktuk használni az ételekben, ez itt egy olyan verzió, ahol nem kell döntenünk: mindkét összetevő megtalálható ebben a szaftos csirkemell ételben, ami egyébként a hagyományos francia konyha egyik ikonikus darabja.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 1/2 kg tészta
  • 400 ml főzőtejszín
  • 3 ek. tejföl
  • 3 gkd vaj
  • 1 dl fehérbor
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 1 nagy fehérhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt a tetejére

Tejszínes-tejfölös csirkemell elkészítése

  1. A csirkemellet vágjuk fel darabokra, pirítsuk meg a vajon, majd ha a hús zsírjára sült, sózzuk, borsozzuk és öntsük fel a borral. Pár percig főzzük együtt fedő alatt.
  2. Közben bő vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le.
  3. Szedjük ki a megsült csirkemell darabokat a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd dobjuk hozzá a felszeletelt gombát.
  4. Ha a gomba összeesett, tegyük vissza a húst, öntsük rá a tejszínt és a tejfölt, főzzük az egészet össze.
  5. Keverjük össze a tésztát a húsos-gombás szósszal,tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.
  6. Jó étvágyat!
csirkemell megpirít
A csirkemell darabokat megpirítjuk
csirkemell fehérbor
Só, bors, majd felöntjük fehérborral
Csirkemell, tejszín, gomba, tejföl
Hagyma, fokhagyma, gomba bele, hozzáöntjük a tejszínt és tejfölt
Tejszínes-tejfölös csirkemell
Jó étvágyat!

Egy hasonló receptet itt találsz: https://www.allrecipes.com/recipe/9006/creme-fraiche-chicken/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*