Tejszínes-tejfölös csirkemell: a tejszín lágyítja, a tejföl frissíti az ízeket. Ez nálunk mindig osztatlan sikert arat. Általában a kettő közül csak az egyik hozzávalót szoktuk használni az ételekben, ez itt egy olyan verzió, ahol nem kell döntenünk: mindkét összetevő megtalálható ebben a szaftos csirkemell ételben, ami egyébként a hagyományos francia konyha egyik ikonikus darabja.
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 25 dkg gomba
- 1/2 kg tészta
- 400 ml főzőtejszín
- 3 ek. tejföl
- 3 gkd vaj
- 1 dl fehérbor
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 nagy fehérhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt a tetejére
Tejszínes-tejfölös csirkemell elkészítése
- A csirkemellet vágjuk fel darabokra, pirítsuk meg a vajon, majd ha a hús zsírjára sült, sózzuk, borsozzuk és öntsük fel a borral. Pár percig főzzük együtt fedő alatt.
- Közben bő vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le.
- Szedjük ki a megsült csirkemell darabokat a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd dobjuk hozzá a felszeletelt gombát.
- Ha a gomba összeesett, tegyük vissza a húst, öntsük rá a tejszínt és a tejfölt, főzzük az egészet össze.
- Keverjük össze a tésztát a húsos-gombás szósszal,tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.
- Jó étvágyat!
Egy hasonló receptet itt találsz: https://www.allrecipes.com/recipe/9006/creme-fraiche-chicken/
Leave a Reply