Csirkemell parmezános bundában – fried chicken

csirkemell parmezános bundában

csirkemell parmezános bundábanCsirkemell parmezános bundában – gyors és könnyű recept egy ínycsiklandó ebédhez. Vékonyra szeletelt csirkemellet reszelt parmezánba, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatunk, forró olajon kisütünk, míg ropogós lesz!

Ha valami üdítően ínycsiklandót szeretnél, amit azért egyszerű elkészíteni, akkor a csirkemell parmezános bundában ideális választás lesz a számodra. Úgy is felfogható, mint a hagyományos rántott hús rafináltabb, ám egészségesebb változata, mivel nem kell a csirkemell szeleteknek bő zsiradékban tocsogva sülniük.

Mi a csirkemell parmezános bundában?

Ez egy egyszerű rántott csirkemell, amelynél liszt helyett parmezánt használunk. A panírozás további lépései a szokásosak: tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk a csirkemell szeleteket, végül forró olajon aranybarnára és ropogósra sütjük. A csirkemellet filézve is megvásárolhatod, de lehet bőrös-csontos csiekemellet egyben is kapni, ilyenkor rád vár a csirkemell filézése-csontozása. A filézett csirkemell darabok még elég vastagok, úgyhogy vastagságukban két vagy három szeletet kell belőlük vágni, hogy vékony, lapos hússzeleteket kapjunk. A legszebb, hogy a csirkemell villámgyorsan átsül, így még a parmezán reszelgetésére szánt időt sem sajnálja az ember 🙂 Szalmakrumplival, zöldsalátával kitűnő ebéd, vagy zsömlébe csomagolva kiadós szendvics.

Hogy lesz extra finom a csirkemell parmezános bundában?

Csirkemell parmezános bundában – fried chicken – tipp 1.

Az első és legfontosabb: hogy lesz a bunda vékony és ropogós, anélkül, hogy leválna a húsról?

Először is: a parmezánt a citromreszelőn reszeld, ne a hagományos sajtreszelőn! Így a parmezán olyan lesz, mint a porhó, így remekül tapad a csirkemell szeletekhez. A parmezán lesz az első réteg a panírozásnál, és a citromreszelőn reszelt parmezán kiválóan fedi be az egész hússzeletet.

Csirkemell parmezános bundában – fried chicken – tipp 2.

Keverj tetszés szerinti fűszert a tojásba!csirkemell parmezános bundában 2

Mivel a csirkemell elég semleges ízű, a parmezán pedig megadja az olaszos irányt, én valami tipikus olasz fűszert keverek bele. A mai választás a bazsalikomra esett. Ha tehát szeretnéd egy kicsit megbolondítani a parmezános csirkédet, a fűszert a felvert tojásba keverd. Oregánó, kakukkfű vagy rozmaring mind-mind finom választás. Mivel elég kevés alkotóelemből áll, egy fűszerrel óriási lesz a különbség! De természetesen, ha te az egyszerűbb ízek híve vagy, remekül fog ízleni különösebb fűszerezés nélkül is.

Once you have the zested cheese in one bowl and the herbed egg in another bowl, add panko breadcrumbs to a third bowl and get ready to dip.

Csirkemell parmezános bundában – fried chicken – tipp 3.

Minden fölösleget rázz le a húsról, mielőtt a következő tálba teszed!
Ha több parmezán, tojás vagy zsemlemorzsa marad rajta, mint amennyi erősen rátapad, akkor a következő tálba téve hajlamos lesz sokkal több leválni róla, mint ha leráztad volna előtte a felesleget.

Csirkemell parmezános bundában – fried chicken – hozzávalók négy személyre

  • 1 kg csirkemell
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 4 tojás
  • zsemlemorzsa
  • tetszés szerinti fűszer, pl. oregánó, bazsalikom
  • kevés olaj a sütéshez

Csirkemell parmezános bundában – fried chicken – elkészítés

  1. A csirkemellet kifilézzük, ujjnyi vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, esetleg borsozzuk.
  2. A parmezánt citromreszelőn lereszeljük.csirkemell parmezános bundában 1
  3. A csirkemell szeleteket a reszelt parmezánba forgatjuk.csirkemell parmezános bundában 3
  4. … tojásba forgatjuk, amibe ízlés szerint fűszert kevertünk,csirkemell parmezános bundában 4
  5. … zsemlemorzsába forgatjuk.csirkemell parmezános bundában 5
  6. És hogy miért egészségesebb, mint hagyományosan sütve: egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, csak annyit, hogy épp hogy ellepje a serpenyő alját, majd ha már forró, a csirkemell szeleteket ezen aranysárgára sütjük. 4-5 perc elég oldalanként. Ha túl gyorsan pirulna, mérsékeld a lángot!csirkemell parmezános bundában 6
  7. Ha ropogós és aranyszínű, megszórhatod még egy kevés reszelt parmezánnal és már tálalhatod is!csirkemell parmezános bundában

Milyen köret illik a parmezános rántott csirkéhez?

Ha te is krumplirajongó vagy: krumpli bármilyen formában. Sült krumpli, krumplipüré, akár rósejbni vagy röszti. Rizzsel, rizibizivel is finom, és természetesen friss zöldsalátával sokkal egészségesebb.

Jó étvágyat! 🙂

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Csirkemell receptek - miért a legjobb választás? - kotkodakonyhaja.hu
  2. Kell-e a csirkemellet klopfolni? - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*