A mézes mustáros csirkemell csak annak tűnik elsőre vadnak, aki külön-külön képzeli el ezt a két ízesítőanyagot. Viszont mindkettőt épp hogy csak „megmutatjuk” a csirkének, így egy varázslatosan pikáns ízvilágot kapunk, ami feldobja a megszokott ízeket.
Ezt a kiscsirkém készítette, tehát igazán gyerekjáték 😉
Mézes mustáros csirkemell hozzávalók
- 1 csirkemell
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Mézes mustáros csirkemell elkészítése
- A csirkemellet megmossuk, kifilézzük, ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró zsiradékon fehéredésig sütjük, majd fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, 1 dl vizet öntük alá, ha elfövi a levét.
- Megszórjuk liszttel, elkeverjük, majd ráönjük a tejfölt, a mézet és a mustárt, állandó keverés mellett tovább főzzük. Ha besűrűsödne, még öntünk alá vizet. Ha nem elég intenzívek az ízek, óvatosan tovább ízesíthetjük. Kiváló köret hozzá a rizs vagy tészta.
Jó étvágyat! 🙂
Leave a Reply