Mézes mustáros csirkemell egyszerűen

mézes mustáros csirkemell egyszerűen

mézes mustáros csirkemell egyszerűen A mézes mustáros csirkemell csak annak tűnik elsőre vadnak, aki külön-külön képzeli el ezt a két ízesítőanyagot. Viszont mindkettőt épp hogy csak „megmutatjuk” a csirkének, így egy varázslatosan pikáns ízvilágot kapunk, ami feldobja a megszokott ízeket.

Ezt a kiscsirkém készítette, tehát igazán gyerekjáték 😉

Mézes mustáros csirkemell hozzávalók

  • 1 csirkemell
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • bors

Mézes mustáros csirkemell elkészítése

  1. A csirkemellet megmossuk, kifilézzük, ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró zsiradékon fehéredésig sütjük, majd  fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, 1 dl vizet öntük alá, ha elfövi a levét.
  2.  Megszórjuk liszttel, elkeverjük, majd ráönjük a tejfölt, a mézet és a mustárt, állandó keverés mellett tovább főzzük. Ha besűrűsödne, még öntünk alá vizet. Ha nem elég intenzívek az ízek, óvatosan tovább ízesíthetjük. Kiváló köret hozzá a rizs vagy tészta.

Jó étvágyat! 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*