Hagymás-tejszínes-répás csirkemell

Hagymás-tejszínes csirkemell répával

Hagymás-tejszínes-répás csirkemell, a szokásos hagymás-tejszínes csirkemell egyik variációja. Nálunk ez ma úgy született meg, hogy felfedeztünk a hűtőben egy adag sárgarépát, mely már nagyon várta, hogy feldolgozzuk 🙂

Hozzávalók:

  • 1 csontos csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 ml főzőtejszín
  • 7-8 db. sárgarépa (3-4 szál is elég)
  • egy marék snidling
  • 1 dl víz

Hagymás-tejszínes-répás csirkemell elkészítése

  1. A csirkemellet előkészítjük, besózzuk, tűzálló tálba tesszük. A répát és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk.
  2. A karikákra szedett hagymával beborítjuk a csirkemellet, 1 dl vizet öntünk alá. Letakarva 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk 2 órára.
  3. Kb. 1,5 óra múlva rászórjuk a répát, ráöntjük a tejszínt, és fedő nélkül tovább sütjük.
  4. Mikor megpirult, kész. Finomra vágott snidlinggel megszórjuk, risszel tálaljuk.
  5. Jó étvágyat! 🙂
csirkemell hagyma
A csirkemellet tálba tesszük, rászórjuk a hagymát
répa csirkemell
Kb. ennyi répa kell bele
Tejszín, hagyma, csirkemell, répa
Rászórjuk a répát, ráöntjük a tejszínt
Hagymás-tejszínes csirkemell répával
Megszórjuk snidlinggel

A csirkemell előnyei

A csirkemell magas fehérjetartalma mellett alacsony zsírtartalmú húsféle, ezért a legtöbb diétás étrendbe egyszerűen beilleszthető és sokféleképpen variálható. Készíthetjük natúr sütve, grillezve, rántva, tésztával, levesnek vagy salátába keverve, a variációk száma végtelen. Ez itt most egy elég bőséges válogatás a csirkemell formája és a többi hozzávaló szerint.

A csirkemell szerkezeténél fogva nem igényel hosszas előkészítést, tehát nem szükséges a szeleteket kiklopfolni. Sem sokáig sütni vagy főzni sem kell, hamar elkészül.

Semleges íze miatt nem csak sokféle módon készíthető el, de rengetegféle fűszerrel is kombinálható. A receptek már tartalmaznak javaslatokat, de azt tanácsolom, hogy bátran kísérletezz az ízekkel kedved szerint.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

1 Trackback / Pingback

  1. Tejszínes csirkemell kelbimbóval - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*