Szupergyors tandoori csirke

tandoori csirke 7

Tandoori csirke ebédre vagy vacsorára, különleges, szupergyors és nagyon finom! Készítsd el!tandoori csirke 7

A tandoori főzési mód Dél-, Közép- és Nyugatázsiában honos. A tandoor egy tradícionális, henger alakú agyag- vagy fém sütőkemence, amelyben az étel extrém magas hőfokon, kb. 480 fokon sül.

A tandoori csirke Indiából, Pandzsábból származik. Az eredeti recept szerint a csirkét különböző fűszerekkel ízesített joghurtban pácolják, majd tandoorban megsütik. Csípős és enyhe változatban is készítik, de mindenképpen élénk színű: piros vagy sárga lesz a végeredmény.

Lássuk, hogy készül egy szupergyors tandoori csirke:

Én így csinálom egy nagyétkű négy fős család részére:

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 2 db. vöröshagyma
  • 2 doboz zsíros kókusztej
  • olaj
  • 1 csomag Bombay masala fűszerkeverék (nagyobb élelmiszerboltokban kapható)
  • bors

Tandoori csirke elkészítése:

  1. Aprítsuk fel a csirkemellet falatnyi darabokra, vágjuk fel a vöröshagymát nagyobb darabokra. Ha egész csirkemellet vettél, előbb ki kell csontozni, itt tudod részletesen megnézni: http://kotkodakonyhaja.hu/csirkemell-filezese-csontozasa/tandoori csirke 1
  2. Forrósítsunk fel egy fazékban olajat, dobjuk rá a húst és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk tovább.tandoori csirke 2tandoori csirke 3
  3. Szórjuk rá a Bombay masala fűszerkeveréket és adjuk hozzá a kókusztejet. Főzzük tovább besűrűsödésig. Szükség esetén tovább ízesíthető, de a fűszerkeverék elég sót és egyéb fűszert tartalmaz, úgyhogy én nem is teszek bele mást.
    tandoori csirke 4
    A zsíros kókusztej krémes és kb. tejföl állagú
    tandoori csirke 5
    A kókusztej belekeverése után

    tandoori csirke 6
    Kész!

Jó étvágyat! 🙂tandoori csirke 7

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*