Dubarry csirkemell recept

Dubarry csirkemell
Pirosra sütjük

Dubarry csirkemell recept egy ráérős napra, mert ez most egy kicsit pepecselősebb lesz, mintsem hogy csak úgy sebtiben össze lehetne dobni. Meglepő az ízek kombinációja, hiszen csirkemell, karfiol, besamel és sajt alkotják ezt az ételt. Egyik sem ad túl karakteres ízt, de együtt egy nagyon jellegzetes zamatot alkotnak, ami miatt az is lelkesen fogyaszthatja, aki pl. a karfiolért nem rajong.

Hozzávalók 3-4 fő részére:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 fej karfiol
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 4-5 dl tej
  • bors

Dubarry csirkemell elkészítése

  1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés zsiradékon mindkét oldalát elősütjük. Vagyis csak pár perc alatt gyorsan pirosra sütjük.
  2. A karfiolt rózsákra szedjük, sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük.
  3. Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, nagyon picit megpirítjuk, felöntjük tejjel és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A csirkemell szeleteket kivajazott tálba vagy tepsibe fektetjük, elhelyezzük rajtuk a karfiolt. Leöntjük besamellel, megszórjuk sajttal, 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
  5. Jó étvágyat! 🙂

Tipp: Köretként rizst ajánlok, az egyaránt illik a húshoz, a karfiolhoz és a mártáshoz is.

csirkemell dubarry
A csirkemellszeleteket kivajazott tálba fektetjük
csirkemell karfiol
Karfiollal borítjuk a csirkemellszeleteket
besamel vaj tej liszt
Besamelt készítünk
karfiol csirkemell besamel
A besamelt a karfiolra öntjük
karfiol csirkemell sajt
Reszelt sajtot szórunk rá
Dubarry csirkemell
Pirosra sütjük

További rakott csirkemell receptek: http://kotkodakonyhaja.hu/csirkemell-bacon-es-fustolt-sajt-folhasznalasaval/

1 Trackback / Pingback

  1. Rakott csirkemell spenóttal - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*