Dubarry csirkemell recept egy ráérős napra, mert ez most egy kicsit pepecselősebb lesz, mintsem hogy csak úgy sebtiben össze lehetne dobni. Meglepő az ízek kombinációja, hiszen csirkemell, karfiol, besamel és sajt alkotják ezt az ételt. Egyik sem ad túl karakteres ízt, de együtt egy nagyon jellegzetes zamatot alkotnak, ami miatt az is lelkesen fogyaszthatja, aki pl. a karfiolért nem rajong.
Hozzávalók 3-4 fő részére:
- 2 csirkemellfilé
- 1 fej karfiol
- 15 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 2 ek. liszt
- 4-5 dl tej
- só
- bors
Dubarry csirkemell elkészítése
- A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés zsiradékon mindkét oldalát elősütjük. Vagyis csak pár perc alatt gyorsan pirosra sütjük.
- A karfiolt rózsákra szedjük, sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük.
- Elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, nagyon picit megpirítjuk, felöntjük tejjel és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
- A csirkemell szeleteket kivajazott tálba vagy tepsibe fektetjük, elhelyezzük rajtuk a karfiolt. Leöntjük besamellel, megszórjuk sajttal, 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
- Jó étvágyat! 🙂
Tipp: Köretként rizst ajánlok, az egyaránt illik a húshoz, a karfiolhoz és a mártáshoz is.
További rakott csirkemell receptek: http://kotkodakonyhaja.hu/csirkemell-bacon-es-fustolt-sajt-folhasznalasaval/
Leave a Reply