Csirkemell alufóliában

csirkemell alufóliában

Csirkemell alufóliában – ezt az ételt akár a sütőben, akár a kerti grillen el tudod készíteni. Szabadon variálhatod az alapanyagokat, a lényeg, hogy legyen valami, ami a zsiradékot adja és legyen benne zöldség, ami a zamatát. Ez a variáció füstölt szalonnával készült, a combosabb tartalmaz kolbászkarikákat is. A zöldségek: sárgarépa, újhagyma, karfiol, ezeket lehetett éppen frissen kapni. De kiválóan akalmasak a fagyasztott zöldségek is, ki sem kell őket olvasztani felhasználás előtt. Amit nem hagynék ki: citrom, petrezselyem a friss íz kedvéért.

Csirkemell alufóliában – hozzávalók

 • 1 csirkemell kifilézve, fölszeletelve
 • 1 fej karfiol
 • 3 db. sárgarépa
 • 3 szál zöldhagyma
 • 1 db. citrom
 • 1 csokor petrezselyem
 • 6 szelet füstölt szalonna
 • kolbászkarikák ízlés szerint
 • bors

Elkészítés

 1. A csirkemellet kifilézzük, szeletekre vágjuk. Szükség esetén kiklopfoljuk. Sózzuk, enyhén borsozzuk.
 2. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
 3. A csirkemell szeleteket egyenként egy-egy darab alufóliára tesszük, beborítjuk szalonnával, kolbásszal, zöldségekkel. Én a hagymát a hús alá tettem, a szalonnát és néhány szeletnél a kolbászt a húsra, a többi zöldséget meg a tetejére és köré.
 4. Az alufóliát ráhajtogatjuk a csirkemell szeletekre, tepsibe tesszük, 160-170 fokon 50 percet sütjük. Ezalatt a szeletek megpárolódnak saját levükben. Ezután széthúzzuk az alufóliát, és megpirítjuk a zöldséges csirkemellet. A kicsomagoláshoz használjunk két villát, mert nagyon forró az alufólia.
 5. Rizzsel tálaljuk.
 6. Jó étvágyat! 🙂
csirkemell alufóliában alapanyagok
csirkemell alufóliában szalonnával
csirkemell alufóliában zöldségekkel
csirkemell alufóliában sütőben
csirkemell alufóliában
csirkemell szeletek alufóliában

Tipp#1: A csirkemell alufóliában számtalan variációban elkészíthető. Szalonna helyett használhatunk egy darabka vajat, kacsa- vagy libazsírt. Mindegyik más-más jellegzetes zamatot ad az ételnek. Az örök klasszikus, a fokhagyma is szuperül illik ehhez az ételhez, karakteres íze miatt nem is szükséges túl sokfél zöldséget használnunk.

Tipp#2: Az alfólia drága dolog, ráadásul nagyon megterheli a környezetet. Teljesen nem száműztem a konyhából, viszont igyekszem újra felhasználni, ha csak lehet. Szépen le lehet törölgetni és összehajtva a fiókba tenni a következő felhasználásig. Alternatívája a sütőzacskó, ami talán egy fokkal környezetbarátabb megoldás.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*