Csirkemell párizsiasan

Csirkemell párizsiasan2

Csirkemell párizsiasan valahogy nem olyan közkedvelt étel, mint ha a bunda tetejére még prézli is kerül: rántott hús vagy rántott bármi. A csirkemell párizsiasan ugyanis majdnem rántott csirkemell, csak épp a lisztbe és tojásba forgatás után azonnal sütjük a húst (vagy visszatesszük még egyszer a lisztbe, mint itt én).

Hozzávalók 4 fő számára

  • 2 csirkemell kifilézve
  • 3 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 6 evőkanál finomliszt
  • olaj vagy zsír

Csirkemell párizsiasan elkészítése

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, mindkét oldalát besózzuk. Enyhén kiklopfoljuk, de ez elhagyható.
  2. A tojást a tejjel felverjük, a hússzeleteket előbb lisztbe, majd tojásba, majd újra lisztbe forgatjuk. A vastagabb bunda érdekében még egyszer bele lehet mártani tojásba, ám ha kicsit ropogósabb bundát szeretnénk, akkor ez elmaradhat.
  3. A zsiradékot felforrósítjuk, a csirkemell szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. Krumplival, rizzsel vagy salátával tálaljuk.
  5. Jó étvágyat! 🙂
Csirkemell párizsiasan1
Csirkemell párizsiasan

1 Comment

  1. Én 4 tojást fel verek habb verövel 2 evőkanál száritot zöldség és teszek bele kb 3 kanál rozs lisztet ezt tovább verem. Beleteszem a csirkemellet és ki sütöm. Ha marad egy kis maradék tészta ki sütöm az is holyagos lesz

1 Trackback / Pingback

  1. Kell-e a csirkemellet klopfolni? - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*