Csirkemell párizsiasan valahogy nem olyan közkedvelt étel, mint ha a bunda tetejére még prézli is kerül: rántott hús vagy rántott bármi. A csirkemell párizsiasan ugyanis majdnem rántott csirkemell, csak épp a lisztbe és tojásba forgatás után azonnal sütjük a húst (vagy visszatesszük még egyszer a lisztbe, mint itt én).
Hozzávalók 4 fő számára
- 2 csirkemell kifilézve
- só
- 3 tojás
- 0,5 dl tej
- 6 evőkanál finomliszt
- olaj vagy zsír
Csirkemell párizsiasan elkészítése
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, mindkét oldalát besózzuk. Enyhén kiklopfoljuk, de ez elhagyható.
- A tojást a tejjel felverjük, a hússzeleteket előbb lisztbe, majd tojásba, majd újra lisztbe forgatjuk. A vastagabb bunda érdekében még egyszer bele lehet mártani tojásba, ám ha kicsit ropogósabb bundát szeretnénk, akkor ez elmaradhat.
- A zsiradékot felforrósítjuk, a csirkemell szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Krumplival, rizzsel vagy salátával tálaljuk.
- Jó étvágyat! 🙂
Én 4 tojást fel verek habb verövel 2 evőkanál száritot zöldség és teszek bele kb 3 kanál rozs lisztet ezt tovább verem. Beleteszem a csirkemellet és ki sütöm. Ha marad egy kis maradék tészta ki sütöm az is holyagos lesz