Legfinomabb rakott csirkemell csíkok, avagy a mi családunkban tradícionálisan csak csirkenyunyi. (A nyunyi a szószt jelenti ebben a sajátos összefüggésben.)
Hozzávalók
- 1 kg csirkemellfilé
- 300 g füstölt sajt
- 500 ml főzőtejszín
- 200 g szeletelt, füstölt bacon
- 2 ek. ketchup
- só
- bors
Rakott csirkemell csíkok elkészítése
- Lereszeljük a sajtot.
- A szeletelt bacon-t felaprítjuk.
- A sajt kétharmadát összekeverjük a bacon-nel, tejszínnel és a ketchup-pal.
- A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Egy tűzálló tálba rétegezzük a szószt felváltva a csirkemell csíkokkal.
- A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
- Lefedve 180 fokos sütőben sütjük egy órán keresztül. A végén levesszük a fedőt, és megpirítjuk a sajtot.
- Jó étvágyat! 🙂
Tipp 1: A mennyiségeket variáld szabadon! Ha szárazabban szereted, kevesebb szósz is elég, ha gazdagabban, akkor használj többet!
Tipp 2: A kockázott bacon nem olyan jó, mint a szeletelt. A kis csíkokra aprított vékony szeletek könnyebben megfőnek a szószban.
Tipp 3: Kísérletezhetsz a fűszerezéssel. A gyerekek általában nem szeretik az erős ízeket, így ez a recept ebben a formában gyerekbarát 🙂
Nézz hasonló recepteket:
Rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel
Rakott csirkemell spenóttal
Rakott csirkemell dúsan
Pestos rakott csirkemell fél óra alatt
Könnyű rakott csirkemell
Avagy itt egy jó kis német recept.
Leave a Reply