Legfinomabb rakott csirkemell csíkok

rakott csirkemell csíkok

Legfinomabb rakott csirkemell csíkok, avagy a mi családunkban tradícionálisan csak csirkenyunyi. (A nyunyi a szószt jelenti ebben a sajátos összefüggésben.)

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 300 g füstölt sajt
  • 500 ml főzőtejszín
  • 200 g szeletelt, füstölt bacon
  • 2 ek. ketchup
  • bors

Rakott csirkemell csíkok elkészítése

  1. Lereszeljük a sajtot.
  2. A szeletelt bacon-t felaprítjuk.
  3. A sajt kétharmadát összekeverjük a bacon-nel, tejszínnel és a ketchup-pal.
  4. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy tűzálló tálba rétegezzük a szószt felváltva a csirkemell csíkokkal.
  6. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  7. Lefedve 180 fokos sütőben sütjük egy órán keresztül. A végén levesszük a fedőt, és megpirítjuk a sajtot.
  8. Jó étvágyat! 🙂
füstölt sajt bacon tejszín ketchup
csirkemell csíkok

Tipp 1: A mennyiségeket variáld szabadon! Ha szárazabban szereted, kevesebb szósz is elég, ha gazdagabban, akkor használj többet!

Tipp 2: A kockázott bacon nem olyan jó, mint a szeletelt. A kis csíkokra aprított vékony szeletek könnyebben megfőnek a szószban.

Tipp 3: Kísérletezhetsz a fűszerezéssel. A gyerekek általában nem szeretik az erős ízeket, így ez a recept ebben a formában gyerekbarát 🙂

Nézz hasonló recepteket:

Rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel

Rakott csirkemell spenóttal

Rakott csirkemell dúsan

Pestos rakott csirkemell fél óra alatt

Könnyű rakott csirkemell

Avagy itt egy jó kis német recept.

Meg még egy.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*