Bacon-be tekert csirkemell sütőzacskóban

bacon-be tekert csirkemell sütőzacskóban
Mmmmm... Mennyei!

Bacon-be tekert csirkemell sütőzacskóban – az első gondolatom, mikor elkészült, az volt, hogy már igazán időszerű lenne föltalálni a receptek mellé az illatmellékletet. Hát mit képek, receptek! Ínycsiklandó mind, persze, de mi egy kép, mi egy recept a konyhában terjengő illatorgiához képest, melytől az ember alig bírja kivárni a terítést, legszívesebben azonnal fölszaggatná a sütőzacskót, és csak úgy ujjal kicsippentené az illatozó, omlós csirkemell darabkákat barna levükből és tolná az arcába. Na de persze ilyet jól nevelt háziasszony nem tesz, mert egy ideje már a gasztrobloggerkedésbe is belekontárkodott, úgyhogy addig semminemű könnyelmű harapdálás, lelógó ropogósra sült szalonnadarabkák fegyelmezetlen lecsippentgetése, amíg az obligát fotók el nem készülnek.

Enyhe gyógyír ebben az önmegtartóztatásra sarkalló gasztroblogger világban: fent nevezett ujjak (melyekkel a zacskóból tányérra szedegettük a húst) tálalásig és az első mámorító falatig hangos cuppogásoktól kísérve lenyalogathatók.

Bacon-be tekert csirkemell sütőzacskóban – hozzávalók

  • 1 csirkemell
  • 500 g szeletelt bacon
  • 1 sütőzacskó
  • őrölt bors

Elkészítése

  1. A csirkemellet kifilézzük, vastagabb csíkokra vágjuk.
  2. A csirkemell csíkokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként bacon-be tekerjük és egymás mellé fektetjük egy sütőzacskóba.
  3. A sütőzacskót lezárjuk, pár helyen kiszurkáljuk, hogy a keletkező gőzök egy része távozhasson.
  4. Egy órán keresztük sütjük 150 fokon.
  5. Vegyes salátával, rizibizivel vagy krumplipürével, sült krumplival tálaljuk.
  6. Jó étvágyat!
csirkemell felcsíkozva
A csirkemellet szélesebb csíkokra vágjuk
csirkemell bacon
A csirkemellet bacon-be tekerjük, sütőzacskóba tesszük
csirkemell sütőzacskóban
Föltépném, szanaszét égetném az ujjam, kibírom, kibírom…
bacon-be tekert csirkemell sütőzacskóban
Mmmmm… Mennyei!

Tipp: Ez a létező legegyszerűbb bacon-be tekert csirkemell sütőzacskóban. Nem győzöm hangsúlyozni: isteni finom! De ha te rafkósabb ízekre vágysz, dobj mellé fűszereket, pl. fokhagymát, borókabogyót, akár mentalevelet, vagy gyümölcsöt, pl. almát, narancsot, citromot vagy szilvát. Illat- és ízorgia a köbön…

Tipp2: A csirkemell rövidebb idő alatt is átsül. Érdemes azonban rászánni az időt és alacsonyabb hőfokon sütni, mert így lesz igazán omlós a hús, és így járják át igazán a zamatok a csirkemell csíkokat.

Tipp3: Figyelj arra, hogy ha lehet, ne nagyon érjenek össze a csirkemell darabok, hogy egyenletesen tudjanak sülni, és mindegyikük megpirulhasson.

Szóval bátran variáljátok, az eredmény minden esetben megéri!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*