A hagyományos frankfurti leves virsliből, kelkáposztából és krumpliból készül, de ha felturbózod egy kis csirkemellel és zöldségekkel, egy igazán izgalmas és tartalmas levest készíthetsz.
Frankfurti leves csirkemellel
4 adaghoz
- 1 pár / 10 dkg frankfurti virsli
- 15 dkg kelkáposzta
- 10 dkg csirkemell
- 1 db közepes sárgarépa
- 1 kis db fehérrépa
- 1/4 karalábé
- 1 db közepes burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál majoranna
- 1/2 kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál liszt
- 0,5 dl olaj
Frankfurti leves csirkemellel elkészítése:
1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.
2. Készítsd elő a többi alapanyagot:
- aprítsd fel a vöröshagymát
- kockázd fel a sárgarépát, fehérrépát, karalábét és burgonyát
- csíkozd fel a kelkáposztát
- karikázd fel a virslit
3. Egy lábosban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a virsli karikákat, majd vedd ki őket az edényből, és tedd félre.
4. Párold üvegesre a vöröshagymát az olajon.
5. Add a csirkemellet a hagymához, és pirítsd fehéredésig.
6. Add a csirkemellhez az aprított fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát, karalábét, és párold össze folyamatosan kevergetve.
7. Add a kelkáposztát és a burgonyát a zöldségekhez, és öntsd fel 2 liter meleg vízzel.
8. Add a frankfurti leveshez a fűszereket, sót, majorannát és őrölt köményt és közepes lángon főzd, amíg a répa és krumpli meg nem puhulnak, kb. 15-20 perc.
9. Keverd simára a tejfölt, lisztet és őrölt paprikát, majd merj hozzá egy merőkanál levest, és keverd össze. Erre azért van szükség, hogy a tejföl ne csapódjon ki. Öntsd a tejfölös habarást a leveshez, keverd össze és forrald össze.
10. Végül add a frankfurti leveshez a pirított virslikarikákat, és már kész is a frankfurti leves csirkemellel!
A recept eredetileg a frankfurtileves.com-on jelent meg, ahol további frankfurti leves változatokat találsz, és a szerző engedélyével publikáltuk.
Leave a Reply