Brokkolis csirkés tészta

tészta csirke brokkoli

brokkolis csirkés tészta 5

A brokkolis csirkés tészta annak is ízlik, akit a világból ki lehet kergetni a brokkolival. A brokkoli egy eléggé megosztó étel, vagy imádja vagy utálja valaki. Na ebben a formában nincs vele gond, a finnyás unokahúgom is betermelte az adagját széles mosollyal 🙂 A csirke és a tészta mindenki által elfogadható semleges íze, a karakteres fokhagyma és a selymes tejszín nemcsak, hogy eladja a brokkolit, hanem változatosságot is visz a grillcsirke-rántott csirke-paprikás csirke Bermuda-háromszögbe.

Hozzávalók

  • 1 kb csirkemell filé
  • 50 dkg csőtészta
  • 2 közepes fej brokkoli
  • 5 dl tejszín (diétásan fele-fele arányban joghurttal keverve)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zsír a hús sütéséhez

Brokkolis csirkés tészta elkészítése

  1. A csirkemell filét csíkokra vágjuk, kisebb adagokban serpenyőben kis zsíron kisütjük, sózzuk, borsozzuk.brokkolis csirkés tészta
  2. A tésztát kifőzzük, a brokkolit leforrázzuk. (Én ezt a tészta főzővizével tettem.)brokkolis csirkés tészta 2
  3. A húst egy tálban összekeverjük a tésztával, a fokhagymával és a tejszínnel.brokkolis csirkés tészta
  4. brokkolis csirkés tésztaKivajazunk egy tűzállő tálat, és beleöntjük a keveréket.
    brokkolis csirkés tészta 5
  5. 225 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

És itt egy variáció a témára: http://kotkodakonyhaja.hu/brokkolis-csirkes-teszta-sajttal/

És egy német low carb brokkolis csirke recept.

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül. A háztáji csirke húsa tömörebb, ezért sötétebb a színe, mint a nagyüzemi csirkéé. Szerencsére a csirkemell esetében ez azonnal látszik, ha pl. hentesnél egymás mellett látod a kettőt, egyértelműen meg tudod őket különböztetni egymástól.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Brokkolis csirkés tészta sajttal - kotkodakonyhaja.hu
  2. Csirkemell receptek - miért a legjobb választás? - kotkodakonyhaja.hu
  3. Rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*