Göngyölt csirkemell

göngyölt csirkemell2

göngyölt csirkemellA göngyölt csirkemell elkészíthető diétásabban és tejszínnel megbolondítva kiadósabban is. Én most mindkettőt megfőztem, hogy ki-ki választhasson ízlése szerint. Ízesítésnél mindig jól jön a bors és a fokhagyma, de ízlés szerint ezeket el is lehet hagyni, én is csak a tejszínes verzióba tettem vékonyra szelt fokhagymaszeleteket.

Hozzávalók 4 fő részére

  • 1 csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg trappista vagy füstölt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

Göngyölt csirkemell elkészítése

  1. A csirkemellet megmossuk, kifilézzük, kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy-egy csirkemell csíkot begöngyölünk egy fél szelet szalonnával és egy szelet sajttal, tűzálló tálba fektetjük. A sima verzió ennyi, mehet a 170 fokos sütőbe egy órára, amíg szép pirosra sül.göngyölt csirkemell 2göngyölt csirkemell 4
  3. A bonyolultabb verzióhoz szabadítsunk meg a héjától 3 gerezd fokhagymát, vágjuk vékony szeletekre, szórjuk a hús köré. Öntsük nyakon az egészet egy kis doboz főzőtejszínnel.göngyölt csirkemell 1
  4. Süssük szép pirosra kb. 1 óra alatt.göngyölt csirkemell 3

Jó étvágyat! 🙂

Itt egy német verzió gombával: https://www.lecker.de/haehnchenbrust-im-speckmantel-72802.html

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*