Csirkemell bacon és füstölt sajt fölhasználásával

csirkemell bacon füstölt sajt
Szép pirosra sütjük

Csirkemell bacon és füstölt sajt felhasználásával: az egyik legkedveltebb rakott csirkemell recept. A füstölt sajt kissé megbolondítja a szokványosabb ízvilágot, erre rásegít a szalonna (bacon) is, miközben zamatossá varázsolja a különben kissé száraz csirkemellet.

Csirkemell bacon és füstölt sajt fölhasználásával: hozzávalók egy nagyétkű család számára (kb. 6-8 fő)

  • 3 csirkemellfilé
  • 25 dkg trappista sajt
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 25 ml főzőtejszín
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 25 dkg bacon
  • liszt

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A kétféle sajtot lereszeljük, összekeverjük.
  2. A szeleteket lisztbe, tejjel elkevert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk, tűzálló tálba fektetjük.
  3. Az egészet baconszeletekkel borítjuk.
  4. A maradék tojást kikeverjük a tejszínnel és reszelt sajttal, a bacon tetejére öntjük.
  5. Sütőben először fedő alatt sütjük 180 fokon kb. egy órát, majd a fedőt levéve szép pirosra sütjük.
  6. Jó étvágyat! 🙂
csirkemell reszelt sajt
A csirkemell szeleteket lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk, tűzűlló tálba fektetjük
csirkemell bacon
A tetejére bacon kerül
csirkemell bacon sajt
A maradék tojást sajttal, tejszínnel kikeverve a tetejére öntjük
csirkemell bacon füstölt sajt
Szép pirosra sütjük

Tipp1.: Az alapízt megadja a füstölt szalonna és a sajt, de bátran kiegészíteheted pl. szerecsendióval, tárkonnyal, lestyánnal.

Tipp2.: Tálalhatod rizzsel, vagy ha diétásan szeretnéd, akkor vegyes salátával.

Tipp3.: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül. A háztáji csirke húsa tömörebb, ezért sötétebb a színe, mint a nagyüzemi csirkéé. Szerencsére a csirkemell esetében ez azonnal látszik, ha pl. hentesnél egymás mellett látod a kettőt, egyértelműen meg tudod őket különböztetni egymástól.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Dubarry csirkemell recept - kotkodakonyhaja.hu
  2. Csirkemell receptek - miért a legjobb választás? - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*