A curry-s csirkemell világszerte rendkívül népszerű étel, az indiai konyha egyik alapfogása. Az igazi, eredeti curry-s csirkébe rengetegféle fűszert kell tenni, attól valóban egyedi, különeges ízt kap. Ha viszont nincs otthon minden hozzávaló vagy nem akarunk túl sokat pepecselni vele, akkor is érdemes nekiállni, mert a curry jellegzetes íze miatt így is felejthetetlen ízélményben lesz részünk.
Hozzávalók egy nagyétkű 4 fős család számára:
- 3 csirkemell
- 1 pohár joghurt
- fél citrom leve
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- kis darab gyömbér
- 3 paradicsom
- só
- őrölt bors
- 4-5 ek. olívaolaj
- 3 kk. őrölt kömény
- 2 kk. curry
- 2 kk. pirospaprika
- víz
Curry-s csirkemell elkészítése
- A csirkemellet kifilézzük, felkockázzuk, mély tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, rácsavarjuk a citromlevet, félretesszük.
- A hagymát felaprítjuk, olívaolajon a zúzott fokhagymával és a reszelt gyömbérrel együtt megfuttatjuk, hozzádobjuk a felkockázott paradicsomot. Mikor a hagyma üveges, félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt köménnyel, curry-vel és piros paprikával.
- Beleöntjük a joghurtot, beleforgatjuk a csirkemell darabokat, jól összekeverjük és fölöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- 20 perc alatt készre főzzük. Basmati rizs illik hozzá.
Leave a Reply