Curry-s csirkemell variáció

A curry-s csirkemell világszerte rendkívül népszerű étel, az indiai konyha egyik alapfogása. Az igazi, eredeti curry-s csirkébe rengetegféle fűszert kell tenni, attól valóban egyedi, különeges ízt kap. Ha viszont nincs otthon minden hozzávaló vagy nem akarunk túl sokat pepecselni vele, akkor is érdemes nekiállni, mert a curry jellegzetes íze miatt így is felejthetetlen ízélményben lesz részünk.

Hozzávalók egy nagyétkű 4 fős család számára:

  • 3 csirkemell
  • 1 pohár joghurt
  • fél citrom leve
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kis darab gyömbér
  • 3 paradicsom
  • őrölt bors
  • 4-5 ek. olívaolaj
  • 3 kk. őrölt kömény
  • 2 kk. curry
  • 2 kk. pirospaprika
  • víz

Curry-s csirkemell elkészítése

  1. A csirkemellet kifilézzük, felkockázzuk, mély tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, rácsavarjuk a citromlevet, félretesszük.
  2. A hagymát felaprítjuk, olívaolajon a zúzott fokhagymával és a reszelt gyömbérrel együtt megfuttatjuk, hozzádobjuk a felkockázott paradicsomot. Mikor a hagyma üveges, félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt köménnyel, curry-vel és piros paprikával.
  3. Beleöntjük a joghurtot, beleforgatjuk a csirkemell darabokat, jól összekeverjük és fölöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  4. 20 perc alatt készre főzzük. Basmati rizs illik hozzá.
curry paradicsom
curry paradicsom joghurt

1 Trackback / Pingback

  1. Tikka masala csirke variáció - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*