Hagymás-tejszínes-répás csirkemell, a szokásos hagymás-tejszínes csirkemell egyik variációja. Nálunk ez ma úgy született meg, hogy felfedeztünk a hűtőben egy adag sárgarépát, mely már nagyon várta, hogy feldolgozzuk 🙂
Hozzávalók:
- 1 csontos csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 500 ml főzőtejszín
- 7-8 db. sárgarépa (3-4 szál is elég)
- egy marék snidling
- só
- 1 dl víz
Hagymás-tejszínes-répás csirkemell elkészítése
- A csirkemellet előkészítjük, besózzuk, tűzálló tálba tesszük. A répát és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk.
- A karikákra szedett hagymával beborítjuk a csirkemellet, 1 dl vizet öntünk alá. Letakarva 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk 2 órára.
- Kb. 1,5 óra múlva rászórjuk a répát, ráöntjük a tejszínt, és fedő nélkül tovább sütjük.
- Mikor megpirult, kész. Finomra vágott snidlinggel megszórjuk, rizzsel tálaljuk.
- Jó étvágyat! 🙂
A csirkemell előnyei
A csirkemell magas fehérjetartalma mellett alacsony zsírtartalmú húsféle, ezért a legtöbb diétás étrendbe egyszerűen beilleszthető és sokféleképpen variálható. Készíthetjük natúr sütve, grillezve, rántva, tésztával, levesnek vagy salátába keverve, a variációk száma végtelen. Ez itt most egy elég bőséges válogatás a csirkemell formája és a többi hozzávaló szerint.
A csirkemell szerkezeténél fogva nem igényel hosszas előkészítést, tehát nem szükséges a szeleteket kiklopfolni. Sem sokáig sütni vagy főzni sem kell, hamar elkészül.
Semleges íze miatt nem csak sokféle módon készíthető el, de rengetegféle fűszerrel is kombinálható. A receptek már tartalmaznak javaslatokat, de azt tanácsolom, hogy bátran kísérletezz az ízekkel kedved szerint.
Leave a Reply