Provence-i csirke

provence-i csirke

A provence-i csirke egyike a frissen sült, majd zöldséggel leöntött csirkemell ételeknek. De hogy mivel és hogyan! Attól lesz provence-i. Nem csak villámgyors és egyszerű, hanem ínycsiklandóan finom is!

Provence-i csirke hozzávalók

  • 1 csirkemell filé
  • liszt
  • olaj
  • 1 nagy paprika (én most kaliforniai paprikát használtam)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 marék olajbogyó
  • 2 kanál friss bazsalikom felaprítva
  • 1 dl fehérbor

Provence-i csirke elkészítése

  1. A csirkemell filét felszeleteljük, sózzuk. lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon kisütjük.
  2. A zöldségeket felkockázzuk, és a visszamaradt olajra dobjuk először a hagymát, fokhagymát és a paprikát. Pár perc alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, az olajbogyót és a bazsalikomot is.
  3. Felönjük fehérborral, nagy lángon besűrítjük és a csikemellre öntjük.
  4. Tészta illik hozzá.
csirkemell lisztbe forgat
A csirkemellet lisztbe forgatjuk
lisztbe forgatott csirkemell sütése
Forró zsiradékban kisütjük
felaprított zöldségek
A paradicsomot, olívabogyót, paprikát feldalraboljuk
provence-i csirke szaft
A zöldségeket megpároljuk
provence-i csirke
A zöldségragut a húsra öntjük

Tipp:

Ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, arra ez a csirkeétel tökéletes megoldás. Hátránya, hogy nem biztos, hogy van otthon minden hozzávaló. Ha nem vagy egy spájzolós típus, akkor három út áll előtted:

  1. Átmész spájzolósba (Nem? Oké, próbálkozni azért ér, nem? 🙂 )
  2. Átmész a szomszédba és kérsz bort (meg paprikát – hogyhogy nincs nekik?! Hogy lehetnek ilyen felkészületlenek?!)
  3. Mit van mit tenni, előre tervezel, listát írsz és bevásárolsz. (Én a spájzolós és listaírós típus hibrid egyede vagyok.)
  4. Bátran variálod az otthon található hozzávalókat. Ne izgulj, előbb-utóbb harmonizálni fognak az ízek! Gondolj a narancsos kacsára! Vagy a gyömbéres forrócsokira! Vagy a mézes-mustáros csirkemellre! Valaki egyszer csak ezeket a hozzávalókat találta a konyhában. Az éhség pedig találékonnyá tesz…

Ki fedezte fel a hibát? Gratulálok, hogy ilyen alaposan olvasol! A megfejtést kizárólag reklamáló email-re adott válaszban közlöm, a megfejtők között értékes életbölcsességeimet osztom meg! 🙂

1 Trackback / Pingback

  1. Édes-savanyú csirke, mint a kínai étteremben - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*