Bolognai csirkemell

bolognai csirkemell

Bolognai csirkemell kerühet az asztalra azoknál, akik a megszokott bolognai spagettit szeretnék egy kis csirkemellel felturbózni. Én itt másfajta tésztát használtam, de a lényeg, hogy a kifőtt tésztát minél zamatosabban átjárja a tipikus itáliai fűszerekkel ízesített paradicsomszósz. Ezt dobjuk fel még az illatos, pirított csirkemellkockákkal, és garantáltan nem marad éhes száj.

Bolognai csirkemell hozzávalók

  • 1 csirkemellfilé
  • 3 ek. zsír vagy olaj
  • 500 g tészta
  • 500 g dobozos paradicsomszósz
  • 15 dkg parmezán
  • friss bazsalikom
  • kakukkfű
  • frissen őrölt bors

Elkészítése

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, zsiradékon megpirítjuk.
  2. Hozzáöntjük a paradicsompürét, fűszerezzük, 10 perc alatt készre főzzük.
  3. Közben egy nagyobb fazékban vizet forralunk, kifőzzük a tésztát.
  4. A ragut összekeverjük a tésztával, megszórjuk frissen reszelt parmezánnal. Díszíthetjük bazsalikomlevelekkel.
  5. Jó étvágyat! 🙂
csirkemellkockák
bolognai csirkemell 1
bolognai csirkemell

Természetesen az eredeti bolognai tészta se nem spagettivel, se nem csirkemellel, pláne csirkemellkockákkal készül, hanem tagliatte-vel és marhahússal. Viszont nálunk olyan népszerű a paradicsomos tészta minden válfaja, hogy kézenfekvően adódott ez a variáció. De másképp is el lehet készíteni, ha van maradék főtt csirkemelled. Tehát aki szigorúan ragaszkodik a szó szerinti elnevezésekhez, azok szíves elnézését kérem, de ezen a néven: bolognai csirkemell, legalább (nagyjából) egyértelmű, hogy miről is van szó. Mindenesetre az összhatás természetesen mindenki elégedettségét kivívja, aki paradicsomos tészta és csirkemell rajongó. És itt most ez volt a cél.

1 Trackback / Pingback

  1. Rakott tészta olívabogyóval és csirkemellel - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*