Bolognai csirkemell kerühet az asztalra azoknál, akik a megszokott bolognai spagettit szeretnék egy kis csirkemellel felturbózni. Én itt másfajta tésztát használtam, de a lényeg, hogy a kifőtt tésztát minél zamatosabban átjárja a tipikus itáliai fűszerekkel ízesített paradicsomszósz. Ezt dobjuk fel még az illatos, pirított csirkemellkockákkal, és garantáltan nem marad éhes száj.
Bolognai csirkemell hozzávalók
- 1 csirkemellfilé
- 3 ek. zsír vagy olaj
- 500 g tészta
- 500 g dobozos paradicsomszósz
- 15 dkg parmezán
- friss bazsalikom
- kakukkfű
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése
- A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, zsiradékon megpirítjuk.
- Hozzáöntjük a paradicsompürét, fűszerezzük, 10 perc alatt készre főzzük.
- Közben egy nagyobb fazékban vizet forralunk, kifőzzük a tésztát.
- A ragut összekeverjük a tésztával, megszórjuk frissen reszelt parmezánnal. Díszíthetjük bazsalikomlevelekkel.
- Jó étvágyat! 🙂
Természetesen az eredeti bolognai tészta se nem spagettivel, se nem csirkemellel, pláne csirkemellkockákkal készül, hanem tagliatte-vel és marhahússal. Viszont nálunk olyan népszerű a paradicsomos tészta minden válfaja, hogy kézenfekvően adódott ez a variáció. De másképp is el lehet készíteni, ha van maradék főtt csirkemelled. Tehát aki szigorúan ragaszkodik a szó szerinti elnevezésekhez, azok szíves elnézését kérem, de ezen a néven: bolognai csirkemell, legalább (nagyjából) egyértelmű, hogy miről is van szó. Mindenesetre az összhatás természetesen mindenki elégedettségét kivívja, aki paradicsomos tészta és csirkemell rajongó. És itt most ez volt a cél.
Leave a Reply