Rántott csirkemell recept

rántott csirkemell 5

Rántott csirkemell, ahogy Nagyi csinálja!

A rántott csirkemell egy klasszikus recept, a gyerekek biztos hálásak érte, és bár nem túl egészséges, de imádjuk 🙂

rántott csirkemell 5

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tej
  • olaj/zsír/kókuszzsír a sütéshez

Elkészítése:

  1. A megmosott csirkemellet kifilézzük. Itt tudod megnézni a csirkemell filézését: http://kotkodakonyhaja.hu/csirkemell-filezese-csontozasa/
  2. A szeleteket mindkét oldalukon megsózzuk.rántott csirkemell 1
  3. A csirkemell szeleteket egyenként lisztbe, tejjel elkevert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.rántott csirkemell 2
  4. Nem túl forró, bő zsiradékban mindkét oldalukat kisütjük. Ügyeljünk arra, hogy a szeletek kényelmesen elférjenek a serpenyőben. Akkor kész, ha a szeletek mindkét oldala aranysárga. A csirkemell gyorsan átsül, tehát nem kell kislángon sütni.rántott csirkemell 3

rántott csirkemell 4

rántott csirkemell 5 Jó étvágyat! 🙂

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül. A háztáji csirke húsa tömörebb, ezért sötétebb a színe, mint a nagyüzemi csirkéé. Szerencsére a csirkemell esetében ez azonnal látszik, ha pl. hentesnél egymás mellett látod a kettőt, egyértelműen meg tudod őket különböztetni egymástól.

6 Trackbacks / Pingbacks

  1. Csirkemell filézése (csontozása) - kotkodakonyhaja.hu
  2. Gyors rukolás zöldségsaláta - kotkodakonyhaja.hu
  3. Csodálatos omlós rántott csirkecomb - kotkodakonyhaja.hu
  4. Csirkemell receptek - miért a legjobb választás? - kotkodakonyhaja.hu
  5. Csirkemell párizsiasan - kotkodakonyhaja.hu
  6. Kell-e a csirkemellet klopfolni? - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*