Spenótos csirkemell

spenótos csirkemell

Spenótos csirkemell tésztával, avagy spenót felturbózvaspenótos csirke

A spenótos csirkemell több okból is cseles étel. Egyrészt el tudod adni a spenótot annak is, aki alapvetően nem rajong érte, másrészt nagyon rafinált az ízek összjátéka: a semleges ízű csirkemell és tészta összeeresztve a karakteres fokhagymás spenóttal – valami fenomenális ízkombinációt alkot!

Spenótos csirkemell hozzávalói (egy naaagy tál, kb. 6-8 adag lesz belőle):

  • 1 kg csirkemell
  • fél kg üreges tészta: penne vagy csavart, hogy átjárja a spenót
  • 2 csomag fagyasztott spenót
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt
  • bors
  • 1 evőkanál olivaolaj

Elkészítése

  1. A csirkemellet megmossuk, ha szükséges, kifilézzük és felkockázzuk.
  2. Sós vízben kifőzzük a tésztát.
  3. Elkészítjük a spenótot: fazékban felolvasztjuk a fagyasztott spenótot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát.
  4. A húst megsózzuk, adunk hozzá egy kis frissen őrölt borsot, majd kis zsiradékon fehéredésig pároljuk.
  5. A tésztához egy tálban hozzákeverjük a húst és a spenótot.
  6. Sajtot reszelünk a tetejére és 230 fokos sütőben 10-15 prc alatt addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
  7. Jó étvágyat! 🙂

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül. A háztáji csirke húsa tömörebb, ezért sötétebb a színe, mint a nagyüzemi csirkéé. Szerencsére a csirkemell esetében ez azonnal látszik, ha pl. hentesnél egymás mellett látod a kettőt, egyértelműen meg tudod őket különböztetni egymástól.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Argentin citromos csirke - kotkodakonyhaja.hu
  2. Csirkemell receptek - miért a legjobb választás? - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*