Szupergyors tandoori csirke

tandoori csirke 7

Tandoori csirke ebédre vagy vacsorára, különleges, szupergyors és nagyon finom! Készítsd el!tandoori csirke 7

A tandori csirke eredete: A tandoori főzési mód Dél-, Közép- és Nyugatázsiában honos. A tandoor egy tradícionális, henger alakú agyag- vagy fém sütőkemence, amelyben az étel extrém magas hőfokon, kb. 480 fokon sül.

A tandoori csirke Indiából, Pandzsábból származik. Az eredeti recept szerint a csirkét különböző fűszerekkel ízesített joghurtban pácolják, majd tandoorban megsütik. Csípős és enyhe változatban is készítik, de mindenképpen élénk színű: piros vagy sárga lesz a végeredmény.

Lássuk, hogy készül egy szupergyors tandoori csirke:

Én így csinálom egy nagyétkű négy fős család részére:

Hozzávalók:

 • 1 kg csirkemell
 • 2 db. vöröshagyma
 • 2 doboz zsíros kókusztej
 • olaj
 • 1 csomag Bombay masala fűszerkeverék (nagyobb élelmiszerboltokban kapható)
 • bors

Elkészítése:

 1. Aprítsuk fel a csirkemellet falatnyi darabokra, vágjuk fel a vöröshagymát nagyobb darabokra. Ha egész csirkemellet vettél, előbb ki kell csontozni, itt tudod részletesen megnézni: http://kotkodakonyhaja.hu/csirkemell-filezese-csontozasa/tandoori csirke 1
 2. Forrósítsunk fel egy fazékban olajat, dobjuk rá a húst és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk tovább.tandoori csirke 2tandoori csirke 3
 3. Szórjuk rá a Bombay masala fűszerkeveréket és adjuk hozzá a kókusztejet. Főzzük tovább besűrűsödésig. Szükség esetén tovább ízesíthető, de a fűszerkeverék elég sót és egyéb fűszert tartalmaz, úgyhogy én nem is teszek bele mást.
  tandoori csirke 4
  A zsíros kókusztej krémes és kb. tejföl állagú
  tandoori csirke 5
  A kókusztej belekeverése után
  tandoori csirke 6
  Kész!

Jó étvágyat! 🙂tandoori csirke 7

Tipp: A csirkemellet bátran beillesztheted az egészséges étrendbe korlátlan mennyiségben, csak az ár szab határt a fogyasztásának. Amellett, hogy kitűnő proteinforrás, sokak kedvence semleges íze miatt. Ez az oka annak is, hogy kiválóan variálható bármilyen zöldséggel, fűszerrel, gyümölccsel, tésztával, tejtermékkel, körettel, feldolgozott húsáruval, így változtosan készíthetsz laktató ételeket. Ha minőségre és egészséges ételekre törekszel, javaslom, minél többször szerepeljenek a tányérodon háztáji tenyésztésből származó húsfélék. Pl. a kertben kapirgáló csirkének nemcsak a húsa ízletesebb, mint nagyüzemi tartású társáé, hanem minőségibb táplálékot is jelent, mint azok, amiknél a cél minél gyorsabban minél nagyobbra felfújni a tojásból alig kikelt csirkét, hogy minél több profitot termeljen a nagyüzemi tenyésztőnek. Nem mellékesen az etikus állattartás alapleveit is figyelembe véve egy csirkének kellemesebb nagy területen, szabad levegőn, növényi táplálékon felnőni, mint zsúfolt ketrecekben, mozdulásra képtelenül.

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Csirkemell fűszerezése: a 3 legegyszerűbb mód - kotkodakonyhaja.hu
 2. Mexikói csirkés tészta - kotkodakonyhaja.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*