Gyors zöldbabos csirkemelles egytál receptjét mutatom most be neked. Az ötlet igazán egyszerű volt: legyen finom, tartalmazzon zöldséget és húst, legyen gyorsan elkészíthető és mutatós. A csirkemell az egyik leggyorsabban megsülő húsféle, és a zöldbabra esett a választásom, mert… mert… azért, mert egyszerűen megkívántam és kész 🙂
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- egy zacskó fagyasztott zöldbab (450 vagy 500 g)
- 1 fej hagyma
- só
- bors
- paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 6 dkg vaj
Gyors zöldbabos-csirkemelles egytál elkészítése
- A húst előkészítjük: megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk.
- A zöldbabot forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt nem teljesen puhára főzzük, leszűrjük.
- Egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a húst, kevergetve lepirítjuk. Először levet fog ereszteni, ebben meg is puhul, úgyhogy mire elfövi a levét és pici aranybarna színt kap, nem is kell tovább főzni. A tűzről félrehúzva megszórjuk kis pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, így visszatehetjük a tűzre, hogy a többi hozzávalóval is összefőzzük.
- Hozzáadjuk a hagymát, lefedve pár percig együtt főzzük.
- A zöldbabot is belekeverjük, megszórjuk a fölaprított petrezselyemmel. Főtt rizzsel tálaljuk.
- Jó étvágyat! 🙂
Nagyon laktató étel, én rizs helyett savanyúkáposztával ettem. Így, hagyományos köret nélkül diétás fogás. De ki lehet egészíteni egyéb zöldségekkel is, ez itt pl. paprikával készült: https://www.lecker.de/schnelle-haehnchen-bohnen-pfanne-67622.html
Gyorsan elkészül, így akár egy hosszú nap végén vacsorának, akár egy pihenős hétvégi napon ebédnek kiváló. Próbáld ki, variáld kedved szerint!
A gyors zöldbabos-csirkemelles egytál rokonai az oldalon, további zöldséges csirkemell ételek:
Leave a Reply