Gyors zöldbabos-csirkemelles egytál

Gyors zöldbabos-csirkemelles egytál

Gyors zöldbabos csirkemelles egytál receptjét mutatom most be neked. Az ötlet igazán egyszerű volt: legyen finom, tartalmazzon zöldséget és húst, legyen gyorsan elkészíthető és mutatós. A csirkemell az egyik leggyorsabban megsülő húsféle, és a zöldbabra esett a választásom, mert… mert… azért, mert egyszerűen megkívántam és kész 🙂

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • egy zacskó fagyasztott zöldbab (450 vagy 500 g)
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 dkg vaj

Gyors zöldbabos-csirkemelles egytál elkészítése

  1. A húst előkészítjük: megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  2. A zöldbabot forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt nem teljesen puhára főzzük, leszűrjük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a húst, kevergetve lepirítjuk. Először levet fog ereszteni, ebben meg is puhul, úgyhogy mire elfövi a levét és pici aranybarna színt kap, nem is kell tovább főzni. A tűzről félrehúzva megszórjuk kis pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, így visszatehetjük a tűzre, hogy a többi hozzávalóval is összefőzzük.
  4. Hozzáadjuk a hagymát, lefedve pár percig együtt főzzük.
  5. A zöldbabot is belekeverjük, megszórjuk a fölaprított petrezselyemmel. Főtt rizzsel tálaljuk.
  6. Jó étvágyat! 🙂
csirke zöldbab hagyma
Csirkemell, zöldbab, hagyma
Zöldbabos-csirkemelles egytál
Zöldbabos-csirkemelles egytál

Nagyon laktató étel, én rizs helyett savanyúkáposztával ettem. Így, hagyományos köret nélkül diétás fogás. De ki lehet egészíteni egyéb zöldségekkel is, ez itt pl. paprikával készült: https://www.lecker.de/schnelle-haehnchen-bohnen-pfanne-67622.html

Gyorsan elkészül, így akár egy hosszú nap végén vacsorának, akár egy pihenős hétvégi napon ebédnek kiváló. Próbáld ki, variáld kedved szerint!

A gyors zöldbabos-csirkemelles egytál rokonai az oldalon, további zöldséges csirkemell ételek:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*