A legegyszerűbb tejszínes csirkemell recept

tejszínes csirkemell

A legegyszerűbb tejszínes csirkemell recept azért került ide, mert annyian keresitek. Ez egy nagyon kevés hozzávalóból álló, de azért nem túl szokványos és a tetejébe nagyon finom csirkemell étel.

A legegyszerűbb tejszínes csirkemell recept összesen 5 hozzávalót tartalmaz, és ebbe már a sót is beleszámoltam:

Hozzávalók

Ámbár, ha rám hallgatsz, akkor még valami kis fűszerrel vagy hagymával megbolondítod: http://kotkodakonyhaja.hu/tejszines-hagymas-csirkemell/

A legegyszerűbb tejszínes csirkemell elkészítése

  1. A csirkemell szeleteket besózzuk.
  2. A zsírt egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, a csirkemell szeletek mindkét oldalát hirtelen, nagy lángon megpirítjuk, utána még kis lángon kb. 10-15 percig átsütjük.
  3. Közben kikeverjük a tejszínt a liszttel.
  4. A tejszínes habarást a megsült csirkemell szeletekre öntjük, összeforraljuk.
  5. Tésztával, rizzsel vagy salátával tálaljuk.
csirkemell tejszín
csirkemell sütése tejszín
tejszínes csirkemell fedő
tejszínes csirkemell

Néhány tudnivaló a tejszínes csirkemell recepthez:

Tipp 1.: A tejszínes csirkemell egy nagyon – hogy úgy mondjam – ártatlan ízvilágú étel, így én, ha csak egy mód van rá, biztos, hogy valamivel megvariálom. Készítettem már hagymásan, kelbimbóval, sárgarépával, zöldségekkel vagy éppen tejföllel . A lényeg, hogy nálam a csirkemell-tejszín kombináció egy kiváló alap egy nagyon finom ételhez, amit utána már szabadon variálhatsz.

Tipp 2.: A hozzávalóknál zsiradékként zsír szerepel, ennek megvan az oka. Egyrészt az állati zsír, hiába próbálják néha még a mai napig elhitetni veled az ellenkezőjét, az egyik legegészségesebb zsiradék, másrészt, lássuk be, sokkal finomabb, mint mondjuk a napraforgó- vagy pálmaolaj.

Tipp 3. Miért kell vacakolni az először hirtelen sütéssel, ha utána kis lángon úgyis átsütjük? Közben is megpirul a hús, nem? De igen. Ha meg akarod spórolni ezt a mozdulatot, hogy kicsire veszed a lángot a serpenyő alatt, akkor kezdheted rögtön kis lángon. Hogy mégis érdemes végigcsinálni a nagy láng-kis láng folyamatot, annak az az oka, hogy a hirtelen sütés hatására gyorsan húzódnak össze a rostok és nem engedik elszökni az értékes táp- és ízanyagokat.

Tipp 4.: Elég nehéz csomómentesen elkeverni a lisztet a tejszínben, én botmixert használtam hozzá.

Tipp 5.: Ez egy tipikusan tésztával fogyasztandó csirkemell étel. Hogy én most salátával eszem, annak az az egyik oka, hogy így diétásabb, másrészt mert volt saláta és lusta voltam a kép kedvéért tésztát kifőzni 🙂 (De lehet, hogy a fiúk kedvéért úgyis megteszem…)

Tipp 6.: További tejszínes csirkemell receptekért kattints ide: http://kotkodakonyhaja.hu/category/tejszines_csirkemell_receptek/

Jó étvágyat! 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*